Telefon: Nokia 9300
Sieć GSM: Plus
Wysłany: 2007-02-15, 17:26 NIE WCHODZ W TEN TEMAT! NIE RATUJ ROSPUDY!
Z racji chorych decyzji naszej władzy przesyłam Wam link do strony informującej o kolejnej paranoi Obecnego rządu. Chcą przeprowadzić obwodnice przez tereny cennej polskiej Doliny Rospudy.
Nie mam zwyczaju rozsyłania spamu, przyczyńcie się do powstrzymania tych paranoidalnych decyzji! Proszę o wejście i dopisanie się do protestu. To nic nie kosztuje, poza góra 80 sekundami przy wprowadzaniu danych. Jest już kilkadziesiąt tysięcy podpisów. Miejmy Nadzieję że uda nam się powstrzymać budowę tego wynalazku.
Roześlijcie te informacje do swoich znajomych! Niech się dopiszą!
Pozdrawiam serdecznie
http://www.darzbor.v24.pl/vb/index.php
_________________ Ab alio exspectes, alteri quod feceris.
Telefon: NOKIA N-80
Sieć GSM: orange
Wiek: 43 Dołączył: 11 Sty 2007 Posty: 165 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2007-02-26, 16:26
Skąd o nas wiesz: Od znajomego
Pewnie że jestem za ochroną środowiska ale nie za wszelką cenę. A już położył mnie pomysł żeby trasa alternatywna wg. ekologów biegła przez 2 wsie
Zamienić jeden Augustów na dwie wsie- klękajcie narody.
Ciekawe kiedy dojdziemy do sytuacji że za zabicie żabki będzie większa kara jak za człowieka? A może już tak jest?
Sieć GSM: Plus/Orange
Wysłany: 2007-02-26, 20:14
Skąd o nas wiesz: Z forum internetowego
Yrek67 napisał/a:
A już położył mnie pomysł żeby trasa alternatywna wg. ekologów biegła przez 2 wsie
Malo to drog idzie przez wsie i nawet male miasteczka? Zeby niby ludzie nie zmieniali miesjca zmaieszkania przed budowe autostrad? Jak poszerzaja byle droge to często kosztem przydrożnych ogrodków.
Więc o czym mówimy?
Dolina rozpudy jest jedna i drugiego takiego miejsca próżno szukać nie tylko w Polsce,ale nawet w europie.
_________________ Chcę wiedzieć,jak Bóg stworzył ten świat.
Nie interesuje mnie to,czy inne zjawisko.
Chce znać jego myśli,reszta to szczegóły. Albert Einstein
Wysłany: 2007-02-26, 20:24
MASTER napisał/a:
Yrek67 napisał/a:
A już położył mnie pomysł żeby trasa alternatywna wg. ekologów biegła przez 2 wsie
Malo to drog idzie przez wsie i nawet male miasteczka? Zeby niby ludzie nie zmieniali miesjca zmaieszkania przed budowe autostrad? Jak poszerzaja byle droge to często kosztem przydrożnych ogrodków.
Więc o czym mówimy?
Dolina rozpudy jest jedna i drugiego takiego miejsca próżno szukać nie tylko w Polsce,ale nawet w europie.
I dlatego ma ginąć ok.20 mieszkańców Augustowa czy ludzi z tych wsi w rok. Ciekawa argumentacja. Tylko wytłumacz to tym ludziom, spróbujesz.
Wysłany: 2007-02-26, 21:44
Yrek67 napisał/a:
I dlatego ma ginąć ok.20 mieszkańców Augustowa czy ludzi z tych wsi w rok. Ciekawa argumentacja. Tylko wytłumacz to tym ludziom, spróbujesz.
I znów argumentacja imo z dupy. Myślisz,ze jak tiry nie będą tamtędy jeździć to nikt nie będzie ginąć na drogach? Raczysz żartować? A niby pod osobówkę to wpaść nie można?
Nawet pod traktor można. Fakt,że tam,gdzie jeździ dużo tirów ,to pod nie wpada się wtedy najczęściej,ale gdy ich tam nie ma to ludzie tak samo często wpadają pod inne pojazdy. Tym bardziej,jak sobie pomyślą,że JUż nie ma tirów. Niezapominaj także,że często to jest wina samym ofiar.Tak jak wszędzie.
EDIT: Tłumaczyć nic nikomu niezamierzam,tym bardziej,że połowie z nich wogóle ciężko może być wytłumaczyć cokolwiek.
I'm going to black hole
Ostatnio zmieniony przez MASTER 2007-02-26, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2007-02-26, 22:09
MASTER napisał/a:
Yrek67 napisał/a:
I znów argumentacja imo z dupy. Myślisz,ze jak tiry nie będą tamtędy jeździć to nikt nie będzie ginąć na drogach? Raczysz żartować? A niby pod osobówkę to wpaść nie można?
Nawet pod traktor można. Fakt,że tam,gdzie jeździ dużo tirów ,to pod nie wpada się wtedy najczęściej,ale gdy ich tam nie ma to ludzie tak samo często wpadają pod inne pojazdy. Tym bardziej,jak sobie pomyślą,że JUż nie ma tirów. Niezapominaj także,że często to jest wina samym ofiar.Tak jak wszędzie.
EDIT: Tłumaczyć nic nikomu niezamierzam,tym bardziej,że połowie z nich w ogóle ciężko może być wytłumaczyć cokolwiek.
I tu masz rację. Najgorsze że obie strony maja swoje argumenty i nie ma(wg. mnie) możliwości żeby jakaś decyzja satysfakcjonowała obie strony.
Decyzja o budowie jest nie do przyjęcia dla ekologów.
Decyzja o innej trasie jest nie do przyjęcia dla mieszkańców Augustowa.
Zrobił się gordyjski węzeł. Tylko Olka M. ani widu ani słychu.
Wysłany: 2007-02-26, 23:02
A no...
Wysłany: 2007-02-27, 18:20
Najbardziej przykre jest to, że władza sciąga z kierowców miliardy złotych podatkowego haraczu, a nie potrafi porządnie zaprojektować przebiegu nowych tras, nie wspominając już o ich budowie. Rządowi architekci, niczym dzieci przykładają linijki do mapy Polski i na oślep wyznaczają nowe drogi.
W dodatku, kiedy okazuje się że ktoś popełnił błąd, publicznie idą w zaparte że to najlepsze rozwiązanie.
Wysłany: 2007-02-27, 20:21
Bo to Polska...nie ma lekko
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum