Telefon: nokia 6020
Sieć GSM: Plus
Wiek: 35 Dołączył: 10 Lip 2006 Posty: 799 Skąd: Czechowice-Dziedzice
Wysłany: 2006-11-17, 21:52
Skąd o nas wiesz: Z wyszukiwarki Google
póki co 21 lat bez miłości i jakoś funkcjonuje, myśle że da się tak funkcjonować ale i tak na niemalże każdego (oprócz mnie) czeka gdzieś tam strzała amora która przebije nasze serce miłością, hyhy, w sumie też mam potrzebe kochania, myśle że każdy człowiek ma i poprostu miłość to stały element naszego życia i nic to niezmieni
czlowiek zostal stworzony chyba by milowac w jakims tam pokretnym znaczeniu tego terminu nawet:P
Telefon: SE W810i
Sieć GSM: Plus/Orange
Wysłany: 2006-11-18, 11:41
Skąd o nas wiesz: Z forum internetowego
Jeszcze pare lat i wam powiem.
Wydaje mi sie,ze mozna przezyc cale zycie bez milosci,zreszta sa przeciez osoby,ktore w calym swoim zyciu milosci hmm no takiej partnerskiej,a nie np rodzica do dziecka, niedoswiadczaja,bo sa np czieko chore,ulegly wypadkowi,sa umyslowo uposledzeni etc.
_________________ Chcę wiedzieć,jak Bóg stworzył ten świat.
Nie interesuje mnie to,czy inne zjawisko.
Chce znać jego myśli,reszta to szczegóły. Albert Einstein
Da sie zyc bez milosci ale jest to strasznie trudne i nie każdy może to wytrzymać, prędzej czy później zaczyna jej poszukiwać jeśli sam nie dostał. Brak miłości sprawia, że życie jest puste.
_________________ ''By czuć upadek z wysoka spaść trzeba, być na dnie by móc sięgnąć nieba"
Telefon: Sony Ericsson
Sieć GSM: Orange
Wysłany: 2006-11-19, 08:50
Mi sie wydaje ze to jest róznie,zalezy od tego czy ktos w swoim zyciu zaznał smak prawdziwej miłosci czy nie, jesli tak sie nie stało to nie wiemy do konca jak to jest i zyjemy tym czym zyjemy.
Wysłany: 2006-11-19, 11:21
Sylwia napisał/a:
Mi sie wydaje ze to jest róznie,zalezy od tego czy ktos w swoim zyciu zaznał smak prawdziwej miłosci czy nie, jesli tak sie nie stało to nie wiemy do konca jak to jest i zyjemy tym czym zyjemy.
Czyli moze to i lepiej nawet,jesli takowej nie zaznamy,bo nie bedziemy musieli sie codzien zmagac z jej brakiem.
Telefon: samsung E380
Sieć GSM: era
Wiek: 33 Dołączyła: 18 Sty 2006 Posty: 809 Skąd: * Ełk City *
Wysłany: 2006-11-19, 12:10
a mi sie wydaje ze sie nie da zyc bez milosci .. nazwalabym to wtedy raczej wegetacja niz zyciem.. milosc powoduje ze mamy dla kogo wstawac codziennie rano, i tak jak zaznaczyla Hexe.. kazdy z nas kogos kocha...
_________________ ---=== *Słodka jak wendeta, gorzka jak mocca, chłodna jak metal *===-----
Jestem zła bo ze złem mi do twarzy.. Jestem zła, być gorsza nie dam rady
Wysłany: 2006-11-21, 21:11
Miłość wpisana w człowieka. Nie można żyć bez niej. To z niej wypływa altruizm , to z niej wypływa radość, szczęście, życie, sens... mogę wyliczać bez końca. Oczywiście można się oszukiwać, że miłość nie jest nam do życia potrzebna bądź, że da się żyć bez niej, ale to oszukiwanie samego siebie. Zobaczcie, że człowiek jest od niej mimowolnie uzależniony ponieważ żyjąc w społeczeństwie albo dalej idąc świecie cały czas coś komuś dajemy, aż wkońcu kiełkuje w nas chęć oddania komuś całego siebie. Jeżeli nie zapełnimy tej luki kiełkuje w nas coś co stara się ją załatać. Nienawiść, nałogi albo inne schizy. Wszystko przez to, że nie możemy dać komuś tego małego pierwiastka siebie. Nie można tego pominąć po prostu.
Wysłany: 2006-11-21, 22:13
KenczaN napisał/a:
Miłość wpisana w człowieka. Nie można żyć bez niej. To z niej wypływa altruizm , to z niej wypływa radość, szczęście, życie, sens... mogę wyliczać bez końca. Oczywiście można się oszukiwać, że miłość nie jest nam do życia potrzebna bądź, że da się żyć bez niej, ale to oszukiwanie samego siebie. Zobaczcie, że człowiek jest od niej mimowolnie uzależniony ponieważ żyjąc w społeczeństwie albo dalej idąc świecie cały czas coś komuś dajemy, aż wkońcu kiełkuje w nas chęć oddania komuś całego siebie. Jeżeli nie zapełnimy tej luki kiełkuje w nas coś co stara się ją załatać. Nienawiść, nałogi albo inne schizy. Wszystko przez to, że nie możemy dać komuś tego małego pierwiastka siebie. Nie można tego pominąć po prostu.
Ja bym az tak radykalnie do tego nie podchodzil.
Inaczej ludzie dlugo samotni mieli by spore problemy psychiczne,a tak jest tylko czasem.
Wysłany: 2006-11-22, 06:46
Długofalowa samotność jest główną przyczyną chorób psychicznych i różnych dziwnych zaburzeń. Wszystko dlatego że jesteśmy istotami silnie opisanymi na słowie społeczeństwo i musimy czuć takie rzeczy jak:
Poczucie własnej wartości
Poczucie bliskości drugiej osoby,
Uznanie i akceptacja
etc.
To są potrzeby naszego ja takie same jak jedzenie czy picie. Niestety Master życie bez miłości nie znaczy koniecznie "życie bez drugiej połówki", ale życie właśnie bez ludzi w ogóle.
Wysłany: 2006-11-22, 13:39
KenczaN napisał/a:
To są potrzeby naszego ja takie same jak jedzenie czy picie. Niestety Master życie bez miłości nie znaczy koniecznie "życie bez drugiej połówki", ale życie właśnie bez ludzi w ogóle.
Zycie z ludzmi nie oznacza zycie w milosci
Sieć GSM: Era
Wysłany: 2006-11-22, 14:58
Może Kenczanowi chodziło o miłość w innym znaczeniu...taką braterską, przejawiającą się w prostych czynach i gestach, jak pomoc w nauce, powiedzenie miłego słowa, pocieszenie smutnej osoby itd
_________________ Autko moich marzeń:
Wiadomość:
* Tu znajduje sie link aby go zobaczyc nalezy sie zalogowac. * * Jezeli nie posiadasz konta to sie zarejestruj. *
Wysłany: 2006-11-22, 15:33
Chazy, o to tez mi chodzilo. Mozesz cale zycie przebywac wsrod ludzi,a milosci pod zadnym wzgledem niezaznasz,bo to zalezy glownie od Twojego charakteru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum