Telefon: SGH-Z400 + 1GB
Sieć GSM: Play
Wiek: 20 Dołączył: 24 Wrz 2006 Posty: 101 Skąd: Poznań City
Wysłany: 2006-11-19, 18:20
Skąd o nas wiesz: Od znajomego
Ja tam się często modlę i zawsze w tylniej kieszeni spodni mam taki malutki różaniec. Gdy zachodzi potrzeba to go wyjmuję i modlę się do niego.
Ale już do kościoła nie chodzę od 1,5 roku (od momentu bierzmowania). Wierzę w Boga ale kościół jest mi niepotrzebny do modlitwy.
Wysłany: 2006-11-25, 12:49
Skąd o nas wiesz: Z wyszukiwarki Google
Boogie napisał/a:
kościół jest mi niepotrzebny do modlitwy.
no cóż zgadzam sie z tobą, że kościół nie jest nam nie zbędny do modlitwy. A więc po co byłeś na tym bierzmowaniu ? czy tylko dlatego aby mieć kwitek i móc przyjąć sakrament małżeństwa w kościele ? może i modlisz sie ''co jakiś czas i gdy czujesz taką potrzebe'' ale przeciesz nie można modlic sie tylko wtedy gdy nam sie przypomni lub gdy modlimy sie w konkretnej sprawie. wiem że fajnie sie tak mowi żeby codziennie odmawiać ten ''paciorek'' ja równierz jestem nastawiony do wyklepanych modlitw troche sceptycznie, ale nie każdy potrafi wyrazić swoje myśli słowami i nie każdy potrafi wymyślać na bieżąco jakąś piękna, indywidualna modlitwe.
i po to one są aby wypełniły taką ''luke' kótrą niektórym jest cięzko wypełnić. nie mówie oczywiście że nie mają one żadnej ''mocy'' i takie modlitwy są gorsze, oczywiście że nie!! liczy sie sama pamięć, liczy sie to że poświęcasz swój czas dla samego Boga nie myślisz wtedy o niczym tylko właśnie o modlitwie i o Bogu.
Czy jeśli kupisz matce/ojcu kwiaty, czekoladki czy jakikolwiek inny prezent czy ma on właściwie znaczenie ? rodzice będą ci wdzięczni że pamiętałeś o ich rocznicy ślubu, imieninach czy innym ważnym święcie. A najbardziej będą ci wdzięczni za to że ich odwiedziłeś i równierz poświęciłes im swój cenny czas.
To niby jest dla każdego oczywiste, ale czy Bóg jest czymś mniej ważnym ? nad tym każdy z nas musi sie sam zastanowić...
Ostatnio zmieniony przez filip. 2006-11-25, 12:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum